Frågor? Du Når Oss På +46 31 760 88 77

Överlägsen
prestanda, hållbarhet
och innovation

Enzymex® EcoCoat tätning / coating

Oöverträffad prestanda, hållbar, innovativ och helt giftfri - En vegetarisk plast - så skulle man kunna sammanfatta Enzymex® EcoCoat. EcoCoat har extremt bra vidhäftningsförmåga, har stor flexibilitet, torkar på endast 15 minuter både i varma, fuktiga miljöer och kan appliceras ner till -17 grader.

Enzymex® EcoCoat är helt olik andra konventionella målningssystem typ epoxi, polyuretan, mfl. då̊ EcoCoat är helt fri från gifter såsom VOC och BPA. Enzymex® EcoCoat är idag godkänd för användning tillsammans med dricksvatten NSF-61 / AWWA D102. Svenskt godkännande kommer inom kort! Man skulle enkelt kunna beskriva EcoCoat som en ekoplast – helt baserad på ekologisk växtolja och gips, båda ingredienserna naturligt förekommande i naturen.

Med 30 års erfarenhet av målning och tätning i tuffa industrimiljöer har vi en produkt som klarar extrema förhållanden och de höga krav som kan finnas för helt unika anpassningar. Idag har Enzymex® EcoCoat applicerats på flera tusen oljetankar inom olje- och gasindustrin, använts till dricksvatten- och avloppsvattenanläggningar, samt använts i många större livsmedelsproduktions- och hanteringsanläggningar. Nya områden för applicering idag är även som takbeläggning, golvbeläggning inom både industri som sportarenor, garagegolv, mm.

Castagra®

Castagra har sedan 1990 arbetat med den ekologiska plasten EcoCoat 201 i USA och tekniken används idag inom områden som tätning av oljetankar, betongkostruktioner, vattentankar, garage- och industrigolv, tak, mm. Nu kan Enzymex som första företag utanför USA äntligen ta denna unika produkt till den europeiska marknaden. För att ta del av ännu mer info om Castgra och EcoCoat hänvisar vi till deras hemsida (endast på engelska)

Enzymex® EcoCoat är en så ren produkt att den är NSF-61-certifierad, vilket betyder att den får användas som beläggning i dricksvattentankar. (Svenskt godkännande kommer inom kort!).

Handla Ecocoat på vår shop

Användningsområden

Egenskaper

EgenskaperEcoCoat
Fri från gifter
Flexibilitet (elongation)*100-125%
Vidhäftning98-100%
Vertikal applicering
Härdningstid30 minuter
VOC-fritt
Brinner ej
Ekologisk

*motstår slag/expanderar och krymper (inga sprickor)