Frågor? Du Når Oss På +46 31 760 88 77

Ett revolutionerande, nytt sätt att täta och skydda betong

Utsliten betong kostar många miljarder varje år. Därför finns det också stora pengar att spara i byggbranschen genom smartare renovering och yttätning. Vi på Enzymex erbjuder något så unikt som den enda ekologiska produkten på marknaden som överträffar traditionella epoxyprodukter rent prestandamässigt.

Vår teknologi baseras på ytskyddsprodukten EcoCoat, som gör alla typer av betongytor, från tak, väggar och balkonger till broar och parkeringshus, extremt slitstarka.

Här är EcoCoat oöverträffad andra traditionella produkter,epoxi, polyrea, polyretuan, mfl. som vanligtvis används på flera punkter såsom:

  • Helt ren från gifter, innehåller endast naturproduter.
  • Står emot kemikalier, Kolväten, mm.
  • Högt motstånd mot mekanisk påverkan.
  • Ej förbränningsbar.
  • Applicerbar ner till -17C°
  • Töjbar 125%.
  • Mycket hög vidhäftning på betong, metall, trä, mm.
  • Fyller sprickor och hålighter utan förarbete.
  • Kurerar dålig betong och ökar livslängden på konstruktionen.
  • Kortare tid för applicering (ingen grundmålning eller primer).

Enzymex EcoCoat ger en slät underhållsfri yta som håller i 50 år. Ingen grundmålning behövs. Då ingen grundmålning behövs samt att produkten endast läggs på i ett lager gör att appliceringen går mycket fort. Detta ger ekonomiska fördelar i att den tid man behöver stänga av eller ner en anläggning är mycket kortare än för andra målningssystem.  Ytan är dammtorr på 7 minuter och gångbar efter 15 minuter i rumstemperatur. Gångbar på 30 minuter i minusgrader. Enzymed EcoCoat är helt lukt- och giftfri vilket gör att man slipper tömma arbetsplatsen på personal. Enzymex EcoCoat är den enda produkten för tätning av betong, stål, mm. som är helt och hållet ekologisk (giftfri), då den endast består av gips och ekologisk olja. Vår unika produkt ger alltså er möjlighet att på ett enkelt sätt ta mycket större hänsyn till de ständigt ökande miljökrav som ställs, utan att ge avkall på vare sig ekonomi eller kvalitet.

En väl beprövad teknik

Utvecklad under slutet av 1980-talet. Testad i alla tänkbara miljöer och på de allra flesta underlag med mycket gott resultat i alla gjorda projekt. Ur miljöhänsyn, effektivitet vid målning, vidhäftning på alla olika underlag är produkten och systemet mycket intressant för de kunder som letar ett miljövänligt alternativ till dagen målningssystem!

Låter det intressant?

Vi hjälper dig hela vägen, från behovsanalys på plats, till installation och färdigt resultat. Kontakta oss här för en kostnadsfri konsultation kring ert unika behov, så tar vi fram en skräddarsydd lösning som garanterat kommer spara er både tid och pengar.